среда, 1 сентября 2010 г.

Інформація про навчання педагогічних працівників на спецкурсах-тренінгах «Профілактика ризикованої поведінки і ВІЛ/СНІДу»


На виконання наказів Міністерства освіти і науки України від 01.06.2009 р. № 457 «Про затвердження плану заходів Міністерства освіти і науки України з виконання Загальнодержавної програми забезпечення профілактики ВІЛ-інфекції, лікування, догляду та підтримки ВІЛ-інфікованих і хворих на СНІД на 2009-2013 роки», Головного управління освіти і науки Харківської обласної державної адміністрації від 13.07.2009 р. № 392 «Про затвердження заходів Головного управління освіти і науки з виконання Загальнодержавної програми забезпечення профілактики ВІЛ-інфекції, лікування, догляду та підтримки ВІЛ-інфікованих і хворих на СНІД на 2009-2013 роки», Міністерства освіти і науки України від 07.09.2009 р. № 833 «Про забезпечення планових показників Загальнодержавної програми забезпечення профілактики ВІЛ-інфекції, лікування, догляду та підтримки ВІЛ-інфікованих і хворих на СНІД щодо підготовки педагогів та охоплення навчанням учнівської молоді за програмами розвитку життєвих навичок» співробітниками науково-методичної лабораторії з проблем виховання здорового способу життя ХОНМІБО на підставі технології інтенсивної підготовки педагогів за курсом «Профілактика ризикованої поведінки і ВІЛ/СНІДу» (автори Воронцова Т.В., Пономаренко В.С.). було розроблено Програму і навчально-тематичний план спецкурсу-тренінгу «Профілактика ризикованої поведінки і ВІЛ/СНІДу» на 15 годин (укладачі – Волкова І.В., Колісник О.В.).

Відповідно до заявок районних (міських) відділів (управлінь) освіти протягом січня-червня 2010 року було проведено 7 спецкурсів-тренінгів, пройшли навчання 218 педагогічних працівників із 32 районів (міст) Харківської області та м. Харкова (рис.).

Учасники спецкурсів-тренінгів отримали посібники для вчителів та електронні видання «Захисти себе від ВІЛ», надані ГО «Здоров’я через освіту».

Рис. Охопленість навчанням на спецкурсах-тренінгах «Профілактика ризикованої поведінки і ВІЛ/СНІДу» педагогічних працівників по районах за період січень-червень 2010 року
 
Найбільша кількість підготовлених педагогів-тренерів проекту спостерігається у Богодухівському, Вовчанському, Дворічанському, Красноградському, Куп’янському районах області та у м. Куп’янськ.



У 2010-2011 навчальному році навчанні педагогічних працівників Харківської області на спецкурсі-тренінгу «Профілактика ризикованої поведінки і ВІЛ/СНІДу» буде продовжено.


Комментариев нет:

Отправить комментарий